Zorgmanege De Veluwe

Onze zorgmanege bevindt zich in het buitengebied van Epe op een rustige plek aan de rand van het prachtige natuurgebied. Door gebruik te maken van de natuurlijke omgeving, contact met de paarden en de rust en de ruimte, kan iedereen bij ons tot zijn of haar eigen optimale ontwikkeling komen. Ieder mens is uniek, met een eigen karakter, levenservaring, ambities, emoties, wensen en dromen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn. We bekijken altijd samen met de zorgvragers welke activiteiten en werkzaamheden geschikt en zinvol kunnen zijn. Niks moet, heel veel mag! Iedereen is, op afspraak, welkom om een kijkje te komen nemen en een dag(deel) mee te draaien op onze zorgmanege, zodat er goed kan worden beoordeeld of je bij ons op je plek bent.

 

Werkzaamheden

Het werk is afhankelijk van de vaardigheid van de deelnemer, de klussen die gedaan moeten worden en het weer. De paarden en andere kleine boerderijdieren krijgen meerdere keren per dag voer en hebben daarnaast ook algemene verzorging nodig zoals: knuffelen, een schone stal of een borstelbeurt. Daarnaast zijn er altijd wel onderhoudsklusjes aan de zorgmanege te doen en moet het groen op het erf bijgehouden worden. De foyer wordt ook verhuurd voor vergaderingen, dus het kan voorkomen dat er horeca gerelateerde taken zijn, voor diegenen die hier plezier aan beleven. Bij ons is ook altijd gelegenheid om je creativiteit te prikkelen. We gaan regelmatig samen op pad om een wandeling door het bos te maken, of we spannen een paard voor de wagen en gaan op de kar de frisse lucht in.

De pony’s van de Stichting paardrijden voor mensen met een beperking ’t Ros Beyaert  staan ook bij ons op stal. Deze pony’s worden regelmatig gebruikt om een ritje te maken in het bos of voor een les in de rijbaan. De Hippische Vereniging Epe maakt ook gebruik van onze accommodatie. Er worden verenigingslessen gegeven en wedstrijden georganiseerd voor zowel jeugdruiters als volwassenen. Op Zorgmanege De Veluwe is er genoeg te beleven!

 

Met de werkzaamheden streven wij er naar om samen met jou doelen te bereiken, verantwoordelijkheid te leren dragen, te leren samenwerken, meer zelfvertrouwen te krijgen, actief bezig te zijn en structuur en regelmaat te bieden. Omdat we vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) zorg op maat kunnen bieden, zijn we heel flexibel. We zijn kleinschalig, werken met een vast team met een duidelijke structuur. Met onze kennis en ervaring leiden en begeleiden wij de deelnemers om tot een leerzame, zinvolle en vooral leuke dagbesteding te komen. We gaan van het principe uit dat je het beste tot je recht komt als je gemotiveerd wordt in de talenten waarover je beschikt. Daarnaast gaan wij ontdekken of je over meer kwaliteiten beschikt dan je zelf voor mogelijk had gehouden.

 

 

Voor wie?

Wij staan open voor verschillende doelgroepen van jong tot ouder, zoals mensen met psychische of sociale beperkingen/problemen, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die burn-out zijn geraakt. Ook mensen met een vorm van autisme of verstandelijke beperking zijn bij ons welkom, evenals jeugd die op school dreigt uit te vallen. Door middel van een intake gesprek bekijken wij of iemand in aanmerking komt voor een plek bij ons en of wij de begeleiding kunnen bieden die zij nodig hebben.

Vergaderarrangementen

Op onze accommodatie is de ruime foyer, die uitzicht biedt over de binnenbak, te reserveren als vergaderruimte.

Vergaderarrangementen per dagdeel van 4, 6 of 8 zijn inclusief:
* Koffie en thee

* Gebruik van stoelen, tafels en wifi
* Een korte uitleg of rondleiding (naar wens) over de zorgmanege

 

Desgewenst kunt u het vergaderarrangement uitbreiden met een lunch of buffet of bijv. Oud Hollandse spelletjes, een boswandeling. Neemt u gerust contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.